Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Вишневи хрупки



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Тази година нашата вишна роди по-малко плодове, нямаше достатъчно, за да направя сладко от вишни, но пък замразих малко за добавка към домашния сладолед. В природата е така - никога не е ясно какво и кога ще се случи, колко и какво ще даде /или не.

Направих и цели три компота от вишни (можете да използвате такъв компот в коктейла на Цвети - Летен коктейл "Горещо сърце".

Вишните, за разлика от черешите, като цяло са плод, който остава далеч от полезрението на повечето хора. Дали защото са кисели, дали защото никога не можеш да ги срещнеш в магазин - не знам.

Ароматът и киселата им жилка на мен лично ми допада много, синът ни (на 3 години) също много ги харесва. Между редките пъти, когато ядем печени десерти с плодове, е този.

Този десерт е наистина фантастичен!
Не защото е плод на фантазията ми :)
Просто златисто изпечените листи стават хрупкави от маслото, пълнежът от ароматни и кисели вишни се балансира перфектно с овесените ядки.



1 кг вишни
200 гр. захар
7 препълнени с.л фини овесени ядки
половин шушулка ванилия
масло - 125 грама
1 пакет кори за баница - 500 грама



Вишните почистваме от костилките. Тук съм ви споделяла Как да почистим най-лесно вишни или череши.

В по-плитък съд (аз използвам един тиган) изсипваме около 200 мл вода, вишните и захарта. Бъркаме на среден огън.

Когато течността понамали леко, добавяме фини овесени ядки, семена от половин шушулка ванилия и варим още 3-4 мин.

Пускаме да загрее фурната на около 200 градуса.

В керамичен съд слагаме нарязаното масло (за да се разтопи по-бързо) и го слагаме във загряващата фурна да се разтопи (ехо, гледай да не забравите съда вътре)

Взимаме един лист от корите и намазняваме с разтопеното краве масло (с помощта на четка).

В единия край слагаме плънка по дължината на листа и навиваме на руло. Ако обичате по-сладки десерти можете да поръсвате с малко захар всеки лист. Намазняваме с масло втори лист и първото руло с плънката завиваме в него.

Така подготвяме с по 2 листа всяко рулце и нареждаме в тава.

Печем до златиста коричка.

Когато изстинат добре, режем на парченца дебели около три пръста.



Псстт. Домашната вишновка също не е за не е за изпускане - тук е рецептата и за нея.

Ако смяташ, че тази статия ще е полезна и интересна за други хора, ще се радваме да я споделиш.

Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Пастички "С любов"
· Летен коктейл "Горещо сърце"
· Вишновката на мама
· Сладко от череши
· Клафути с череши
· Сладко от вишни
· 5 любими десерта с ябълки
· Вкусни десерти с тиква
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Свежите безалкохолни напитки на лятото
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Козуначена пита след Великден
· Ябълков сладкиш с Мартин
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Любими есенни супи с тиква
· Какво да направим с кисело мляко през лятото?
Понеделник
14
Октомври 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5
6

7
8
9
10
11
12
13

14
15
16
17
18
19
20

21
22
23
24
25
26
27

28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Кекс с тиква
Случвало ли ви се е къщата да е притихнала, половинката и децата спят, свършили сте всички досадни домакински...
Вегетариански (постен) бъргър
Момчетата обичат бъргъри. И макар моето да не консумира тази храна особено често, все пак си е част от...
Каша от коприва с орехи
Здравейте! Видях дотук в конкурса, че няма никой, който е участвал с рецепта с коприва. Явно самото й...
Потайният домат
Мислите, че добре познавате домата? През летните месеци той е неизменен спътник на всяка трапеза – приготвен...
Пролетна салата с кълнове и авокадо
Привет на всички читатели на сп.”Хера”. Искам да се включа в конкурса, като ви представя любимата ни...
Студен чай за горещите летни дни
Заедно с хладните дни времето на чая отмина, за да дойде времето на чая. Само че не горещ, а леден. Със...
Портокалови масленки с шоколад
Тони Карова от Тony's happy kitchen ни предлага един изкусителен постен, веган десерт - маслени сладки...
Всичко за яйцата - II
Как да проверим свежестта на яйцата Ако имате яйца, в чиято свежест се съмнявате – подарени, купени...
Как да познаем истинския мед
Медът е един от най-невероятните дарове на природата. В съдържанието му преобладават фруктозата и глюкозата...
Да си направим суши
Ако обичате екзотичните храни и експериментите, сигурно вече сте опитвали този деликатес идващ от Далечния...
Талятеле ала Зингара
Талятелето е любимата ми италианска паста. Представлява плоски лентички, широки около сантиметър след...
Магданозени кюфтенца
Както казва една приятелка: "Когато опитах тези магданозени кюфтенца, разбрах, че съм пропиляла живота...
Pancakes (палачинки)
У дома нещата стоят така: палачинките от нашето детство приготвя половинката, а този тип pancakes моя...
Овнешки гювеч
1 кг овнешко месо 4-5 домата 3-4 зелени пиперки 2 патладжана 150 г бамя 4-5 картофа 150 грама зелен...
10 пролетни рецепти със зеленолистни зеленчуци
От пролетния конкурс "Пролет с Hera.bg" научихме някои нови рецепти с любимите ни зеленолистни зеленчуци,...
Салата с портокалов дресинг
Този домашно приготвен портокалов дресинг добавя необикновен сладко-кисел привкус към салатата като едновременно...
Цвят и вкус от природата
Ако сте гладни, но е прекалено горещо, най-добре „похапнете“ едно прясно изцедено сокче. Ако сте на диета,...
Шоколадов терин с кестени
Шоколад и кестени е интересна комбинация за сладкиш, който всеки трябва да опита. Няма как да го объркаш...
Ризото в розово
На пръв поглед цвета на това ризото може да те стъписа, защото в този цвят сме свикнали да виждаме най-вече...
Най-"коледните" подправки
Коледа е единственият празник, който има свой личен аромат. Той е упойващ и топъл, навява мисли за уют...
Какво да правим с великденските яйца след Великден
Независимо как сме боядисали великденските яйца, независимо колко от тях сме спасили от спукване при...
Как да: Да сушим плодове без химия
Ако гледате плодни дръвчета, имате село или пък има някой, който да ви дава домашен плод, според мен...
Кулинарните тайни на барбекюто
Лятото не е същото без поне едно хубаво барбекю с приятели. Дали е в задния двор, който обикновено се...
Крем супа от боб
Бяхме на една виличка и домакинята бе решила да направи салата от зрял боб. Уви, беше позабравила боба...
Парти "бонбон" с мини кюфтенца
Добрите парти идеи си приличат по едно - те са винаги много ефектни и, независимо, че изискват доста...
Миризма на пържено? Да бягаме или да похапнем сладко
Пържените храни са вкусни – мазни и с хрупкава коричка, устата ни се налива със слюнка само още щом усетим...
Най-популярните рецепти с авокадо
Родината на авокадото е Централна Америка – люлката на великите цивилизации на маите и ацтеките. Тези...
Лучник с пълнозърнесто брашно
Лукът винаги е имал място на българската трапеза, въпреки дъха, който оставя след консумация. И ако в...
Салата от кестени, земна ябълка и постна майонеза
Кестените съдържат доста калории, но пък нямат много мазнини, повдигат тонуса и са чудесен източник на...
Ориз със спанак, сирене и яйца
Здравейте на всички от екипа на Хера! :) И аз ще се престраша да участвам във вашия "вкусен" конкурс...
Най-полезният сладолед
В жарките горещи дни сладоледът ни дава свежест и наслада. Но всяка жена, поне малко загрижена за линията...
Хелоуин: Сандвичи - гробище
Сандвичите ковчези и надгробните плочи са лесни и вкусни. СТРАХотно предложение за домашното хелоуинско...
Всичко за яйцата - I
Яйцата са един от основните хранителни продукти. От тях можем да си приготвим както бърза и лесна закуска,...
Празен хладилник и внезапни гости. Помощ!
На всеки му се е случвало да го изненадат внезапни гости. Не от онези неприятните, с които през цялото...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook